19.04 – 22.04.2018      WIELKANOC

Pobyt obejmuje:

Pobyt obejmuje: noclegi w pałacowych komnatach,
specjalne menu świąteczne (3 posiłki dziennie),
serwis kawowy bez ograniczeń,
2 wycieczki z przewodnikiem po lokalnych atrakcjach,
wejściówka do parku wodnego Raj,
degustacja win i alkoholi,
ognisko wielkanocne,
rowery do dyspozycji.
program dla dzieci

I Dzień – Piątek, 19.04
* Wycieczka rowerowa po lokalnych atrakcjach
- krainą 1001 jezior i duchowym szlakiem Cystersów 
Kolacja:
- Pierożki wielkanocne z kozim serem, rzeżuchą i
- sum pieczony
- Galaretki na algach morskich z jajkiem bażancim
- jajka faszerowane
- Degustacja win z pałacowych rezerw

II Dzień – Sobota, 20.04
* Wycieczka po lokalnych atrakcjach
- Drzewo Jassego - średniowieczna ceramiczna płaskorzeźbę obrazująca genealogię Chrystusa.
- Wejściówka do parku wodnego Raj w Choszcznie
Menu
Śniadanie

- Jajecznica na bażancich jajach
- Masło własnej roboty
- Gzik z rzeżuchą i szczypiorem
- Pasztet z fasoli białej
- Ryba po grecku z tofu
Obiad
Ognisko wielkanocne

- Żurek chrzanowy wielkanocny na jajkach bażancich w chlebku wiejskim
- Ryba bądź camembert z żurawiną i bukiet surówek
- Deser; babka wielkanocna
Kolacja
- Jesiotr pieczony w całości
- Carpacio z łososiem
- Kulebiak
- Pasztet orzechowy
- Degustacja ajerkoniaku wg przedwojennej receptury na jajkach z zielononóżek

III Dzień – Niedziela, 21.04
* Wycieczka po lokalnych atrakcjach
- Pradawne Miejsca Mocy i miejsca uzdrowień, kamienne kręgi i kręgi drzew, kratery po upadku meteorytów z roku 1305 i 1888

Menu
Śniadanie

- Pasta jajeczna ze szczypiorem
- Jajka na miękko z zielononóżek i przepiórek
- Guakamole z awokado
Śniadanie II
- Biała kiełbasa
- Deska swojskich wędlin
- Ćwikła po tuczeńsku

Obiad

- Czernina z ręcznie robionym makaronem i wiosenna
- Jelenina bądź baranina i kluski śląskie
- Rucola z żurawiną
- Deser: mazurek

Kolacja
- Degustacja nalewek z pałacowych piwnic
- Wiejski stół: wędliny swojskie, smalczyk, ogórek,
- Szaszłyki z grilla
- Oscypki z grilla dla dzieci
- Warkocze swojskiej kiełbasy
- Masło czosnkowe
- Sałatka warzywna w pomidorach

IV Dzień Poniedziałek, 22.04
Śniadani
- Jajecznica z jaja Strusia
- Gzik
- Pasztet z zajęca bądź królika
- Swojskie wędliny z naszej wędzarni

Obiad
- Rosół z Bażanta z ręcznie robionym makaronem
- Kaczka pieczona z jabłkami bądź Indyk w czekoladzie
- młode ziemniaki
- Pascha wielkanocna na deser

W cenie kuponu:
- zakwaterowanie w pałacowych komnatach
- specjalne świąteczne menu
- pełne wyżywienie - codzienne śniadania, obiady i kolacje
- serwis kawowy bez ograniczeń
- ognisko
- piątkowe wędzenie swojskich wyrobów
- 2 wycieczki po lokalnych atrakcjach z przewodnikiem 
- 1 wejściówka do Parku Wodnego Raj

Regionalne atrakcje dla aktywnych we własnym zakresie:
- Ptasia Republika - największy w Europie rezerwat ptactwa wodnego Ujście
- Park dendrologiczny w Przelewicach/ Barlinka
- Norndic Walking  w Barlinku
    europejska stolica Norndic Walking
- Tor kartingowy "Race Promotion" w Strzelcach 
- Park linowy w Barlinku
- Rowerem przez Krainę 1001 jezior
- Jazda konna w lokalnych stadninach koni
- Pola golfowe Modry Las k. Choszczna
- Wyprawa Etnograficzna - Łemkowskie msze w Brzozie
- Batalistyka: - MRU /Międzyrzecki Rejon Umocnień- 

Do dyspozycji gości pozostają również:
- rowery bez dopłat
- stół do tenisa stołowego
- masaż relaksacyjny - 50 zł zamiast 100 zł (wymagana wcześniejsza rezerwacja)

DLA DZIECI:
- Żywe pisklęta
- Baranek i owieczki
- Malowanie jajek
- Przygotowanie koszyka i święconki
- Wejściówka do parku wodnego Raj
- ŚMIGUS DYNGUS - zabrać stosowne ubranie i sikawki
- Ognisko.
- Tor kartingowy w Strzelcach
- Jazda konna w lokalnych stadninach

Cena pobytu wielkanocnego:
- Pakiet 4 dni, 3 noce 650 zł zamiast 950 zł - dla 1 osoby
- Pakiet 4 dni, 3 noce 1300 zł zamiast 1900 zł - dla 2 oób
- Kolejna doba poza pakietem - 150 zł/osoba

Dzieci:
- dzieci do lat 3 – gratis, drugie dziecko 1/3 stawki
- dzieci do lat 10 – 1/2 stawki
- dzieci do lat 15 – ¾ stawki

 

SZCZEGÓŁY, INFORMACJE I ZAPISY:

tel. 509 401 501

www.palacsapetow.pl

e-mail palacsapetow@interia.pl