24 - 25.02.2017   OSTATKI w Pałacu Sapetów.

W Krainie 1001 jezior.

SUPER PROMOCJA OSTATKOWA!!!!!


Pakiet pobytu karnawałowego - 3 dni, 2 noce - 398 zł zamiast 600 zł za jedną osobę
Pakiet pobytu karnawałowego - 3 dni, 2 noce - 796 zł zamiast 1200 zł za dwie osoby

Pakiet Ostatkowy obejmuje:

- Przywitanie pączkiem i ajerkoniakiem tuczeńskim,
- 2 noclegi, 2 obiady, 2 śniadania, 2 specjalne menu, 2 specjalne kolacje (Flamenco, Ostatki),
-
Wieczór Flamenco -  butelka wina hiszpańskiego na parę,  menu kuchni hiszpańskiej.
- Zabawa Ostatkowa, poczęstunek alkoholami latino: tequila, rum, cachaca, menu kuchni latino

- Wycieczka z przewodnikiem po lokalnych atrakcjach - sobota, godz. 10,00
  (Miejsca Mocy: kratery meteorytów, kamienne kręgi, kręgi drzew).
- Wejściówka do parku wodnego Raj w Choszcznie - sobota, godz.12,00

Koncert Flamenco - 24 luty 2017 godz. 20.00 (klimatyczna Piwnica Starej Winiarni)

Wystąpią: Juan Cardenas – śpiew, Valle Monje – gitara, Barbara Cieslewitz - taniec

Juan Cardenas - śpiewak flamenco z Puebla de Cazalla niedaleko Sevilli, z

miasteczka o wielkich tradycjach flamenco. Śpiewa od najmłodszych lat, występuje na międzynarodowych scenach z artystami z Hiszpanii, Niemiec, Rosji...
Valle Monje - gitarzysta flamenco urodzony i wychowany w dzielnicy cygńnskiej Santiago w Jerez de la Frontera w Andaluzji. Syn słynnego śpiewaka flamenco Luis Monje Vargas"el Peluca".

W wieku 3 lat zaczął grę na tym instrumencie. Od wielu lat wybitny instrumentalista i nauczyciel.

Barbara Cieslewitz - profesjonalna tancerka i nauczycielka flamenco z  Berlina. Instruktorka w Flamenco studio Amparo de Triana w Berlinie. Uczennica najbardziej znanej w Hiszpanii szkoły flamenco w Sevillii

Zabawa karnawałowa - 25 luty 2017 godz. 20.00

Alban Pepe - recital gitarowy  muzyki  kubańskiej i latynoskiej

Repertuar  "Buena Vista Social Club" , Samba de Brasil ,

DJ Capitan Morgan - gra i prowadzi zabawę.
M
uzyka taneczna latynoska i najlepsze polskie przeboje

WIEECZÓR FLAMENCO

Kuchnia Hiszpańska
     - wino hiszpańskie (butelka na parę)
     - zupa z batatów z cynamonem
     - ośmiornica po galicyjsku

     - empanadillas z krewetkami
     - ziemniaki  la Rioja w sosie czosnkowym
     - tapas z marynowanych pieczarek i oliwkami
     - wątroba z oregano i oliwkami

     - szaszłyki z bakłażanem i cukinią z grilla
     - salsa

MENU NA OSTATKI

Poczęstunek Alkoholami Latino:
     
- cachaca brazylijska
     - rum kubański
     - tequila meksykańska
     - degustacja wiśniówek z płacowych piwnic

Kuchnia Latino

    - guacamole – tatar Azteków z awokado (przystawka)

    - zupa meksykańska z jolopeno i tabasco
    - empanady con carne
    - tortilla
    - Sałatka karaibska

Danie wieczoru
    - golonki pieczone w piecu chlebowym na piwie
    - papryka faszerowana con carne

Tuczeński Stolik
    - tatar z wołowiny argentyńskiej
   - wędzone boczki na gorąco
   - smalczyk z pieczarkami
   - kiełbasa tuczeńska
   - galarety na bażancie
   - bigos z borowikami na podgrzewaczu
   - degustacja wiśniówki tuczeńskiej

Na Zakończenie
   - barszcz czerwony z nutką pieprzu

 KUCHNIA  NIEDZIELNA

 Śniadanie
   - jajecznica na bażancich jajkach
   - pasztet orzechowy
   - swojskie wędliny
Obiad
   - rosół z Bażanta z ręcznie robionym makaronie
   - gulasz z Jelenia
   - kluski śląskie
   - rucola z żurawiną

SZCZEGÓŁY, INFORMACJE I ZAPISY:

tel. 509 401 501

www.palacsapetow.pl

e-mail palacsapetow@interia.pl