Pałac Sapetów zaprasza. Majówka w Krainie 1001 jezior - Dla każdego coś miłego

4 dni /3 noce/ - 40% upustu – bogaty program pobytu
* Szlakiem tajemnic – zwiedzanie legendarnych miejsc
- do rezerwatu upadku meteorytu z 1888 roku
- do kopca Rusa z IX wieku
- do siedziby mistrza Templariuszy
- do klasztoru Cystersów lub najstarszego polskiego miasta Santok
- do miejsc mocy i uzdrowień
* Spotkanie z ezoteryką i magią
* Poszukiwanie skarbów
* Zwiedzenie Pola Golfowego „Modry Las”
* Wycieczka do parku wodnego „Raj”
* Podróże kulinarne /3 posiłki dziennie/, grill, posiłki w parku
* Poczęstunek winem i nalewką z pałacowych rezerw
* Poczęstunek piwem z lokalnego browaru Witnica
* Konkurs strzelecki z wiatrówek z nagrodami
* Wyprawa wędkarska
* Ognisko

 

 

 

 

CZWARTEK - 30.04.2015
* Zwiedzanie legendarnych miejsc – Kopiec Rusa z IX wieku
* Rowery
* Podróże kulinarne – specjały z miejscowych jezior
Kolacja:
- lin i okoń prosto z wędzarni
- rucola z migdałami i kozią fetą
- nadziewane pomidory sałatką warzywną
- poczęstunek nalewką z kwiatu bzu czarnego z pałacowych rezerw
* Spotkanie przy kominku z kiperem Markiem Pietruszaitis
- nauka robienia nalewki z kwiatu bzu czarnego
* Spotkanie ezoteryką:
- uzdrawianie duchowe
- zastosowanie miejsc mocy w uzdrawianiu
 

 

 

 

PIĄTEK - 1 maja 2015
* Poszukiwanie skarbów
- nauka posługiwania się wykrywaczem metali
- poszukiwanie skarbów za pomocą wykrywacza metali
* Poszukiwanie skarbów za pomocą metody radiestezji – prowadzi Paweł Wittach
- datowanie z pomocą radiestezji
* Zwiedzanie legendarnych miejsc
- siedziba mistrza Templariuszy z XIII wieku
- tysiąc letni Dąb „Karol Wielki” – z okresu Rusa, Lecha, Czecha
* Wycieczka do Parku Wodnego „Raj”
* Podróże kulinarne
Śniadanie
- jajecznica na bażancich jajach prosto z patelni
- pasztet orzechowy - specjalność pałacowej kuchni
- mleko prosto od kozy połączone z nauką dojenia
- wyroby z kozy
Obiad
- grzybowa z ręcznie robionym makaronem
- pstrąg pieczony w pietruszce
Kolacja - Grill
- smażone rybki z patelni
- szaszłyki z dziczyzny
- kiełbasa z koźliny
- masełko czosnkowe
- piwo lubuskie z lokalnego browaru
 

 

 

 

SOBOTA – 2 maja 2015
*Zwiedzanie legendarnych miejsc
- wycieczka do rezerwatu ptactwa
- miejsca upadku meteorytu z 1888 r.
- Wyprawa wędkarska – prowadzi M. Sapeta
* Podróże kulinarne – Stół tuczeński
* Ognisko wieczorne z muzyką na żywo
Śniadanie
- gzik lubuski
- naleśniki z avocado
- miód z miejscowych rezerwatów
- deska serów i wędliny
Obiad
- żurek krajeński w chlebie z bażancimi jajkami
- lin z miejscowych jezior
- deser z tegorocznych owoców
Kolacja przy ognisku
- okazjonalna degustacja win z pałacowych rezerw
- stół tuczeński - szynki i boczki prosto z wędzarni na gorąco, smalczyk, kiełbasa swojska
- szczupak lub węgorz prosto z wędzarni
 

 

 

 

NIEDZIELA – 3 maja 2015
* Wędkarska wyprawa na Szczupaka – prowadzi M. Sapeta
* Zwiedzanie legendarnych miejsc
- klasztor cystersów w Bierzwniku alternatywnie
- najstarsze miasto polskie - Santok
* Podróże kulinarne – Czernina
Śniadanie
- jajka po wiedeńsku od zielononóżki i czubatki
- tatar z awokado
Obiad
- czernina lub rosół bażanci z ręcznie robionym makaronem lub Halaszle
- pieczona gęś
Serwis kawowy i herbata bez ograniczeń 24 h
 

 

 

 

We własnym zakresie
* Park dendrologiczny w Przelewicach
* Ptasia Republika – rezerwat ptactwa wodnego w Słońsku
* Rezerwat Trzech Skałek
* Sporty wodne
* Golf na pobliskich polach golfowych
Cena pakietu 390 zł
- 130 PLN/osoba – z czwartku na piątek
- 130 PLN/osoba - z piątku na sobotę
- 130 PLN/osoba - z soboty na niedzielę
- dzieci do lat 3 - gratis
- drugie dziecko - 50% stawki
- dzieci do lat 13 - 50%

Cena zawiera: www.palacsapetow.pl
tel 509 401 501