Długi weekend listopadowy – podróże kulinarne

Cztery doby – pięć dni (jeden dzień urlopu )- Aktywny program turystyczny i 
poznanie lokalnych atrakcji

I Dzień 7.11.2014 Piątek
* Wyprawa wędkarska na szczupaka
* Kolacja. Wieczór latynoamerykański
- Guacamole z Gwatemali
- Empanadas i inne pierogi z Ameryki Południowej
- Poczęstunek Tequilą lub Rumem

II Dzień 8.11.2014 Sobota
* Wycieczka do diabelskich kamieni i 1000 letniego dębu Karola Wielkiego
* Obiad przy ognisku. Zupa dyniowa. Ryba prosto z patelni
* Konkurs strzelecki z wiatrówek
* Rowerami do jez. Tuczeń 
* Kolacja. Wyroby swojskie prosto z wędzarni. Boczek i szyna prosto z komina, kiełbasa swojska, smalczyk,
* Księżycówka

III Dzień 9.11.2014 Niedziela
* Śniadanie: Jajecznica z bażancich jaj
* Nauka obsługi wykrywacza metali. Poszukiwanie „skarbów” wykrywaczem metalu
* Poszukiwanie „skarbów” za pomocą metod niekonwencjonalnych. Zastosowanie radiestezji w archeologii.
* Obiad: Rosół z Bażanta. Jelenina z kluskami śląskimi
* Wycieczka do Barlinka i do Rezerwatu „Wąwóz Trzech Skałek” w dolinie rz. Płoni, Wzniesienia morenowe wypiętrzone do wysokości 115 m n.p.m. Jar ma blisko 1km długości Alternatywnie we własnym zakresie do Berlina
* Kolacja
- Węgorz lub Sielawa wędzone na gorąco w parkowej wędzarni 
- Degustacja win z pałacowych rezerw

IV Dzień 10.11.2014 Poniedziałek 
* Obiad: Halasze, Camembert z żurawiną i rucolą
* Wycieczka do Parku Wodnego „Raj”
* Wieczorna Biesiada przy kominku w Piwnicy Starej Winiarni 
- Pieczony Dzik z pieca chlebowego lub dziczyzna zapiekana w papryce
- Poczęstunek nalewkami z pałacowych rezerw

V Dzień 11.11.2014 Wtorek
* Śniadanie: Jajecznica ze strusiego jajka
* Wycieczka do lokalnych atrakcjach: 
- Do Miejsc Mocy, Kamiennych Kręgów i Drzewnych Kręgów
* Obiad: Grzybowa, Pieczona Kaczka

SZCZEGÓŁY, INFORMACJE I ZAPISY:

tel. 509 401 501

www.palacsapetow.pl

e-mail palacsapetow@interia.pl