Święto Bachusa 2018

 

16-18.11.2018 Święto  Bachusa

         Zlot smakoszy i producentów win, nalewek ….
         Warsztaty robienia win i nalewek
         Degustacja lokalnych alkoholi
         Występy artystów,
         Biesiady i Zabawa
         Kiermasz produktów lokalnych
        

 

      16.11  Piątek

      * Specjalna  kolacja
      - kawior i szampasnkoje                               (godz.20,00)                                                                                                                           
      - sumy, szczupaki i tołpyga pieczone w całości, – rybka lubi pływać
      - degustacja i porównanie win chilijskich z lokalnymi w historycznej komnacie

          Augusta Mocnego

        *  Mario  Ambrożuk                                    (godz. 20.30)
      Gość specjalny – Wirtuoz akordeonu, Współpracuje z włoską  piosenkarką

      INGRID, Michałem Wiśniewskiim,

      Michałem  Bajorem  oraz  innymi  muzykami. Występy w programie TVP 

      „Jaka to melodia” Roberta Janowskiego. Uczestnik programu   „Must be the

      Music”  Gra również w Teatrze im. Juliusza  Osterwy w  Gorzowie Wlkp.
      w przedstawieniu reżyserowanym przez Artura Barcisia pt. „Trzy razy Piaf”.

      Artysta  zapewni wspaniałą rozrywkę.

 17.11 Sobota

* Warsztaty robienia win  połączone z degustacją  w komnacie von

   Bismarcka                            (godz. 11,00)

- prowadzi kiper Marek Pietruszajtys.

- przepisy na wino z mniszka lekarskiego, głogu, kwiatu bzu czarnego,           czeremchy, róży i innych

* Konkurs na najlepszą nalewkę:

- w kategorii Ziemi Lubuskiej, dawne  woj. Gorzowskie, obejmuje także Lubusz i Frankfurt w Niemczech, południową część woj. Zachodniopomorskiego, północną część woj. Wielkopolskiego)
- w kategorii  ogólnopolskiej (w zależności od ilości zgłoszeń)

* Ognisko  na parkowej łące –                         (godz. 14.30)

- degustacja  piwa lokalnych
- degustacja jałowcówki na ziele angielskim

- danie dnia: Dyniowa  i Golonki na piwie

* BIESIADA „Góralska” w Piwnicy Starej Winiarni      (godz. 18,00)

- Występ zespołu ludowego Górkowianki z Gór Noteckich
- Górale z Gór Kawczych
- Uczta kulinarna:
- Jagnie w całości pieczone w piecu chlebowym
- Oscypki  z naszych owieczek  grillowanie

- Degustacja lokalnych śliwowic z Gór Kawczych

* Kiermasz produktów lokalnych ludowych i ekologicznych:

- Pieczywo orkiszowe, bez glutenu, itd.

- Sery kozie z Dankowa,

- Swojskie wyroby: boczki ii szynki wędzone - specjalność Tuczna

- Miody ekologiczne z Tuczna i Ostromecka

- Jajka Zielone z Przybysławia

- Piwo Zielone z Witnicy (Lubuskie)

- Prezentacja twórczości rzeźbiarza ludowego Stefana Szymoniaka z Tuczna - możliwość zakupu jego wyrobów.
* Tańce i swawole - gra i śpiewa Kapitan J. Bugaj

 

 

 

19.11 Niedziela

* Odnowa biologiczna -                                    (godz.11,00)
- wejściówka do parku wodnego Raj w Choszcznie
- masaże na platformie Schumana- prowadzi Paweł Wittach 

  (tylko wcześniejsze zapisy)

* Dzień dziękczynienia: doroczne darowanie wolności bażantowi 

* Danie dnia; Rosół z Gęsi. Gęsina na św. Marcina         (godz.14.30)

 

 

 

Pobyt rozpoczyna się kolacją, kończy obiadem.

Doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 15:00

Zakupiony kupon może być zrealizowany w terminie 17-19.11.2016

Oferta obejmuje:

3 dni 2 noce dobrej zabawy dla jednej osoby - 389 zł zamiast 500 zł

3 dni 2 noce  dobrej zabawy dla dwóch osób  - 778 zł zamiast 1000 zł

Każdy dodatkowa doba – 125 zł osoba

 

www.palacsapetow.pl

tel. 509 401 501