Święto Bachusa 2018

 

Święto Bachusa
Zlot bimbrowników, kiperów i winiarzy

16.11  Piątek

* Winobranie
- zbiory owoców głogu, róży i innych na wino                  (godz. 14,00)

* Specjalna  kolacja                                                         (godz.20,00) 
- kawior i szampasnkoje                             
- sumy bądź tołpyga pieczona w całości, 

* degustacja i porównanie win chilijskich i lokalnych w historycznej komnacie Augusta Mocnego
*  Mario  Ambrożuk  -  do potwierdzenia                          (godz. 21,00)
Gość specjalny - Wirtuoz akordeonu, Współpracuje z włoską  piosenkarką
INGRID, Michałem Wiśniewskiim, Michałem  Bajorem  oraz  innymi  muzykami. Występy w programie TVP  „Jaka to melodia” Roberta Janowskiego. Uczestnik programu  „Must be the  Music” Gra również w Teatrze im.  Juliusza  Osterwy w  Gorzowie Wlkp. w przedstawieniu reżyserowanym przez Artura Barcisia pt. „Trzy razy Piaf”. Artysta  zapewni wspaniałą rozrywkę
.

 

17.11 Sobota

* Warsztaty robienia win i nalewek połączone z degustacją    (godz. 11,00)
- prowadzi kiper Marek Pietruszajtys.
- przepisy na wino z głogu, mniszka lekarskiego, kwiatu bzu czarnego, kwiatu róży i róży, czeremchy

* KONKURS NA NAJLEPSZĄ NALEWKĘ:                       (godz. 12.30)
- w kategorii Ziemi Lubuskie:
   obejmuje Lubusz i Frankfurt w Niemczech (dawne tereny Polski za  Odrą),
   oraz południową część woj. Zachodniopomorskiego, północną część woj. Wielkopolskiego)
WARUNEK UCZESTNICTWA  w konkursie - 2 opisane próby o pojemności 200ml i 500 ml każda.

* OGNISKO  na parkowej łące –                                          (godz. 14.30)
- degustacja  piw lokalnych; Lubusz, Lubuskie
- degustacja jałowcówek lubuskich  na ziele- danie dnia: Dyniowa  i Golonki na piwie
- dzień dziękczynienia: doroczne darowanie wolności bażantowi
 

* BIESIADA „Góralska” w Piwnicy Starej Winiarni                   (godz. 18,00)
* Górale z Gór Kawczych. Występ zespołu ludowego Górkowiianki z Gór Noteckich
* Ogłoszenie tegorocznego zwycięzcy konkursu na najlepszą nalewkę Ziemi Lubuskiej
* Uczta kulinarna:
- JAGNIE w całości pieczone w piecu chlebowym alternatywnie Dzik
* Degustacja lokalnych śliwowic z Gór Kawczych
* FONTANNA ALKOHOLOWA
* KIERMASZ produktów lokalnych ludowych i ekologicznych:
- Pieczywo orkiszowe, bez glutenu, itd.
- Swojskie wyroby: boczki i szynki wędzone - specjalność Tuczna
-  Miody ekologiczne z Tuczna i Ostromecka, bio warzywa, jajka Zielononóżek z Przybysławic
,- Prezentacja twórczości rzeźbiarza ludowego Stefana Szymoniaka z Tuczna
- możliwość zakupu jego wyrobów.

* Tańce i swawole - gra i śpiewa DJ  SŁAWOMIR                      (godz. 20,00) 

19.11 Niedziela

* Odnowa biologiczna                                                               (godz.11,00)
- wejściówka do parku wodnego Raj w Choszcznie
* Danie dnia;   Rosół z Gęsi. Gęsina na św. Marcina
Zakupiony kupon może być zrealizowany w terminie 17-19.11.2016
Oferta obejmuje:
3 dni 2 noce dobrej zabawy dla jednej osoby  - 389 zł 
3 dni 2 noce  dobrej zabawy dla dwóch osób  - 778 zł 
Każda  dodatkowa doba hotelowa – 125 zł osoba.
Pobyt zaczynamy kolacją o godz. 20,00, kończymy zaś obiadem o 15,00
Pobyt obejmuje noclegi, pełne wyżywienie, wejściówkę na basen, występ artystów
parking, degustacje alkoholi, UCZESTNICTWO W WARSZTATACH WIN I NALEWEK

PAŁAC SAPETÓW w Tucznie 
www.palacsapetow.pl 

 

www.palacsapetow.pl

tel. 509 401 501