17-19.11.2017 Święto Bachusa

 

       Zlot smakoszy i producentów win, nalewek ….
       Mistrzostwa na najlepszą nalewkę  
       Warsztaty robienia win i nalewek
       Degustacja lokalnych alkoholi
       Występy artystów,
       Biesiady i Zabawa
       Kiermasz produktów lokalnych

17.11 Piątek

Specjalna  kolacja (godz.20,00)
   - szczupaki pieczone w całości, wędzone liny i węgorz – rybka lubi pływać
   - degustacja i porównanie win francuskich i lokalnych w historycznej komnacie Augusta

     Mocnego
   - kawior i szampasnkoje

 

Abmrożuk Mariusz (godz. 22.00)
   Gość specjalny – Wirtuoz akordeonu, Współpracuje z włoską  piosenkarką INGRID,

   Michałem Wiśniewskiim, Michałem  Bajorem  oraz  innymi  muzykami. Występy w

   programie TVP „Jaka to melodia” Roberta Janowskiego. Uczestnik programu „Must be

   the Music”  Gra również w Teatrze im. Juliusza  Osterwy w  Gorzowie Wlkp. w

   przedstawieniu reżyserowanym przez Artura Barcisia pt. „Trzy razy Piaf”. Artysta

   zapewni wspaniałą rozrywkę.

 

18.11 Sobota

* Warsztaty robienia win i winiaków oraz nalewek w komnacie von Bismarcka (godz. 11,00)

   - prowadzi kiper Marek Pietruszajtys.
   - przepisy na wino z mniszka lekarskiego, głogu, kwiatu bzu czarnego, czeremchy, róży

     i innych
* Konkurs na najlepszą nalewkę:
   - w kategorii ziemi lubuskiej (obejmuje Lubusz i Frankfurt w Niemczech, południową

     część woj. Zachodniopomorskiego, północną część woj. Wielkopolskiego)
   - w kategorii  ogólnopolskiej

* Ognisko na parkowej łące – November fest (godz. 14.30)

   - kuchnia polowa i smakołyki Sołtysa
   - degustacja  piwa lubuskiego
   - degustacja jałowcówki na ziele angielskim

   - danie dnia: Dyniowa  i Golonki na piwie

* BIESIADA Góralska w Piwnicy Starej Winiarni (godz. 18,00)

   - Występ zespołu ludowego Górkowianki z Gór Noteckich
   - Górale z Gór Kawczych
   - Prowadzi i gra Jurek Bułaj

   - Uczta kulinarna:
   - Jagnie w całości pieczone w piecu chlebowym
   - Oscypki lokalne z grilla

   - Degustacja lokalnych winiaków: Śliwowica tuczeńska i Gór Kawczych

* Kiermasz produktów lokalnych eko i ludowych:

   - Pieczywo orkiszowe, bez glutenu, itd.

   - Sery kozie z Dankowa,

   - Swojskie wyroby: boczki ii szynki wędzone - specjalność Tuczna

   - Miody ekologiczne z Tuczna i Ostromecka   
   - Liny wędzone z miejscowych jezior

   - Jajka Zielone z Przybysławia i Sródlesia

   - Piwo Zielone z Witnicy (Lubuskie)

   - Prezentacja twórczości rzeźbiarza ludowego Stefana Szymoniaka z Tuczna  możliwość

     zakupu jego wyrobów.

 

 

19.11 Niedziela

* Odnowa biologiczna - park wodny Raj w Choszcznie (godz.11,00)

* Danie dnia; Gęsina na św. Marcina

Pobyt rozpoczyna się kolacją, kończy obiadem.

Doba hotelowa rozpoczyna się o godz. 15:00

Zakupiony kupon może być zrealizowany w terminie 17-19.11.2016

 

Oferta obejmuje:

3 dni 2 noce dobrej zabawy dla jednej osoby - 389 zł zamiast 500 zł

3 dni 2 noce  dobrej zabawy dla dwóch osób  - 778 zł zamiast 1000 zł

Każdy dodatkowa doba – 125 zł osoba

Dzieci do lat    3 -  pobyt gratis

Dzieci do lat  13 -  ½  stawki płatne na miejscu

Dzieci do lat  18 -  ¾  stawki, płatne na miejscu

W cenie pakietu zawarte są następujące świadczenia:

 - zakwaterowanie w pałacowym pokoju

 - codzienne wyżywienie (3 posiłki dziennie)

 - kawa i herbata bez ograniczeń 24h/dobę

 - degustacja alkoholi

 - wycieczki z przewodnikiem po lokalnych atrakcjach

 - wejściówka do parku wodnego „Raj” w Choszcznie

 - uczestnictwo w warsztatach produkcji win i nalewek

- udział w biesiadzie i ognisku

 - koncerty muzyczne i występy artystów
-  degustacje
-  trzy posiłki dziennie

 - parking w cenie

 - dodatkowe atrakcje zgodnie z programem pobytu